heippa taas ja anteeksi tällainen hiljaiselo. Tiistain tentti veti virneet pois naamalta ja lukeminen sai selän juntturaan ja kun on vielä yksi tentti perjantaina ja joka päivä töitä niin yhtälö näyttää onnettomalta, koska pidän nukkumisesta ihan oikeasti..

Vaan aamuhämärissä (lue: ysin jälkeen peiton reunan takaa aamu-unisena tihrustaessa) sain kummallisen idean. Koska kuntoilla pitää, että jaksaa juosta sunnutaina, mutta tenttiin pitää myös lukea, niin päätin olla pyöräilemättä töihin, koska silloin "hukkaan" aikaa tunnin aamulla ja illalla. Ja sen sijaan pakkasin tänään kassiin mukaan lenkkikamat ja tenttiin lukemista ja istahdin bussiin, jossa ehdin lukea menomatkalla puoli tuntia tenttiin, töissä söin erityisen hyvin (ja ehkä vähän liiankin raskaasti) ja muistin välipalailla, ja JUOKSIN KOTIIN. Lämmittelyineen homma kesti 1,5h, mikä on siis palttairallaa ihan mukavasti. Pysyttelin asvaltilla koko matkan, vaikka se ei ole mukavaa, mutta jalkojen on pakko tottua!

Se lenkki mitä yleensä pyöräilen on n 9-10 km, mutta nyt tulin länsirantaa kiertäen munkkiniemein kautta.  Nyt juoksin ehkä 8-9, koska lämmittelyyn meni osa. Mutta toisaalta juoksin myös korkeammalla sykkeellä, eli oikeastaan vaan sokerivarastoilla, joten olen hyvinkin sattanut juosta melkein kympin aikaan tunti. Pitänee pyöräillä kyseinen pätkä joku päivä.

Tänään testissä oli toppi jossa on tukiliivi sisällä ja se toimi hyvin. ei tullut hankaumia mihinkään ja panta pysyi hyvin paikallaan. siis kaksi ehdotonta plussaa joihinkin edellisiin vermeisiini verrattuna. Housut olivat sellaiset "trikoot" jotka olen ostanut alunperin ihan vaan aluskerrastoksi / välihousuiksi retkeilyyn ja laskemiseen, mutta toimivat täydellisesti ja näyttävät ihan sellaisilta "rikoilta" joita noi pro-juoksijatkin päällään pitää. siis ne tulee ainakin sunnuntaina. Sukat on mahdollisimman istuvat ja ohuet joko liner-sukat tai sandaalisukat. Töistä on tullut hankittua ja pelittävät hyvin, paksummilla jalat olis kuin saunassa ja puuvillaa mun poloiset varpaat ei oikeen enää kestä.

Sitä en veilä tiedä, että juoksenko hiljaa soittimet korvilla vai yritänkö jutella ihmisten kanssa. Hiljaa yksin jurnutamisesta ei tule mitään. Jos alkaa askelia laskea niin hulluksi tulee!

Mutta jälleen ehkä olen vähän sitä mieltä että sykevyöstä on loppumassa patterit. Se taas sekoili. Saan naisten Kymppiin kaveriltani VP:ltä sen kellon ja sykevyön lainaksi, kun ne on koodattu, eli ei mene sekaisin vaikka naapurillakin olisi..

Mutta siitä syömisestä. Pitää oikein tosissaan muistaa syödä ja tarpeeks ja tarpeeks usein. Nyt ennen "viimeistä puristusta" pitäis kuulemma tankata hiilihydratteja eli pastaa jne. En ole kovin pastafani, mutta all time favourite makaronilaatikko uppoaa aina, joten ostin sitä ison laatikon töihin (uusavuttomuutta??)  ja koska en juurikaan juo mitään urheilujuomia niin menetetty neste ja suolot  saadaan takaisin juomalla vissyä mehulla, pelkkää mehua, mehukeittoa ja vettä. Tänään kun lenkki oli vähän rankempi, kun juoksi aika lujaa, niin piti myös huolehtia että sain proteiinia- tässä tapauksessa raejuusto anto siihen apua, eikä tule niin raskas olotila.

Ajattelin juosta huomenna töihin (koska lauantain varmaan pitäisi levätä ja pe en ehdi), mutta juuri nyt se kuulostaa liian innokkaalta. Su aamulla on sitten pakko vetää aivan hurjan kokoinen aamupala varmaankin puuroa, leipää, teetä, hedelmiä - koska aamupala ei mun tapauksessa yleensä pidätä nälkää kovin kauan. Tapahtuman alkaa klo 10, mutta juoksemaan lähdetään 13.10 (hölkkääjät). No ei sinne tarvitse vielä kympiksi mennä, mutta kuitenkin.. Evästä pitää olla pirusti mukana, että on mistä tankata juoksun jälkeen. Ei olisi kiva vetää vaan eväsleipää, joten ties vaikka teen jotain termospulloon. Keittoa vaikka. se olis aika hyvä muutenkin. Ja mustikkakeitto on mutenkin pop. Sitä siis litra mukaan, sitten banaaneja (niissä on myös magnesiumia, mikä nopeuttaa aineenvaihduntaa eli tässä tapauksessa palautumista), varmaankin rusinoita yms, suklaata..

Mutta on ihan hyvä fiilis. tiedän jaksavani, kun en vaan lähde liian lujaa. siksi en uskalla lähteä ilman sykevyötä varmaan, kun alussa mopo meinaa aina karata käsistä. Ja pitää jutella ihmisten kanssa niin aika menee huomaamatta.

Luulen että sauvakävely on hyvä vaihtoehto sulle tähän väliin. Ja sykemittari mainio lahja. Katselin malleja itsekin justiinsa netistä. Sellaisia oikein hyviä ja potentiaalisia perusvaihtoehtoja sulle ja mulle voisivat olla esim Polarin F6, F11, F55, RS100 ja Suunto T1 ja T3 . Sit jos haluaa hifistellä niin niiden sivut on täynnä mitä vinkeimpiä ranneriipakkeita, jossa on nappuloita vaikka muille jakaa. Noista mun lemppari on ehkä polar f11 (mutta tämä toteamus pohjautuu tunteeseen ei tutkimukseen) ja polarien ja suuntojen ykli ero on että suunnot ei ole koodattuja.

no nyt loppuu jorinat.