Viime viikolla kävin mun sykemittarin laatiman ohjelman mukaisesti pitkällä lenkillä. Tarkoituksena oli siis mennä kevyillä sykkeillä 55 min ja 15 min keskimääräisillä sykkeillä. Enhän tietenkään jaksanut kävellä, varsinkaan kun lenkkarit ei oikein toimi kävellessä. Hölkkäsin kevyesti, ja matkaa kertyi yhteensä 8 km, mutta 6 km kohdalla jouduin kävelemään, sillä polvi kipeytyi. En uskaltunut yhtään jatkaa juoksua, ettei vaan tule mitään rasitus vammaa. Kuntoa olisi riittänyt juoksemisen jatkamiseen. Olin siis lenkillä yhteensä 1 h 20 min, josta 25 min kevyillä sykkeillä ja 43 min keskisykkeillä ja korkeillä sykkeillä menin 13 min. Nyt muuten käytin ikään perustuvia sykerajoja, ja ne tuntu hyviltä.

Minulla tuli suuren suuri ongelma sykemittarin kanssa, sillä en saanut siirrettyä tiedostoja koneelle. Jouduin jopa kysymään apua Polarin asiakaspalvelusta.

Viikonloppuna en siis tehnyt mitään erikoista liikunnan suhteen.

Kävin eilen maanantaina normaalilla lenkillä, siis tarkoituksena oli juosta 40 min keskisykkeillä. Nyt taas kokeilin OwnZone määritystä, ja sykerajojen määritys onnistui ihan hyvin. Se vaatii aika paljon, että osaa liikkua aluksi oikealla vauhdilla. Siis kyllä se homma toimii kun viitsii vaan keskittyä. Olin liikkeellä 50 min ja juoksin noin 5 km. Ihan lopussa jouduin kävelee muutaman minuutin polven takia. Taas olisin jaksanut juosta, mutta en uskaltanut. 10 min menin kevyillä sykkeillä, 32 keskisykkeillä ja korkeilla 8 min. Olin erittäin tyytyväinen lekkiin. En edelleenkään saanut siirrettyä tietoja koneelle. Laitoin tekniseen tukeen viestiä.

Tänään kävin lyhyellä lenkillä, jossa on tarkoitus juosta kovilla sykkeillä 15 min ja keskisykkeillä 15 min. Matkaa kertyi 4 km, ja aikaa kului 50 min (jossa on mukana pyöräilymatka takaisin lenkkipolun alusta). Nyt toimi sykerajojen määritys hyvin, vaikka se on edelleen vaikeeta. Korkeillä sykkeillä menin 20 min, keski sykkeillä 18 min ja kevyillä 10 min. Lopussa en pystynyt enää juoksemaan siten, että sykkeet olisi pysynyt keskisykkeillä. Ne nousi koko ajan korkeiksi. Se oli hermotuttavaa.

Tänään sain siirrettyä tiedot rannelaitteesta koneella. Sain siirron onnistumaan kun löysin toisestakin valikosta lähetä-käskyn. Tätä ei kerrottu ohjeissa. Ongelmaksi muodostuu tässä nyt se, että se päivittää samalla kaikki tehdyt harjoitukset, eli olen muokannut jo tehtyjä harjoituksia nettiohjelmassa. Olen esim. lisännyt omia kommentteja ja matkan pituuksia yms. Nyt ne kaikki pyyhkiytyi pois :( perhana että ottaa päähän.

Lisäksi nettiohjelmassa on mahdollista tehdä harjoitusohjelma puolimaratonia varten (kesto 14 viikkoa), mutta samaa ohjelmaa ei saa tehtyä rannelaitteeseen. Tylsää. Se ohjelma, jonka pystyy tekemään nettiohjelmassa on mielenkiintoinen. Siinä mulle tuli 4 harjoitusta viikolle, ja siinä oli erilaisia harjoituksia, kuten mäki- ja intervalliharjoituksia. (mäkiharkat on täällä aika turhia, sillä eihän oulussa ole mäkiä ;))

Käy kattomassa sitä ohjelmaa

https://www.polarpersonaltrainer.com/frontend/

Eipä tässä muuta.

Ai niin tein tänään kuntotestin. Ekalla kerralla sain 39, joka on siis sama kuin viimeeksi (keskiverto kunto). Kari kumminkin häiritsi minua, joten uusin testin kun kari oli lähtenyt töihin. Tällä kertaa sain tulokseksi 41, joka on jo hyvän puolella!!! :D tulipa hyvä mieli!