Nyt sain luotua meille yhteisen blogin, johon voimme molemmat päivittää kuulumisemme ja tietysti harjoituksemme. Olemme haastaneet toisemme. Ninni haastoi ensin minut Naisten Kympille. Otin haasteen vastaan, vaikken pääse paikalle. Aion juosta samana viikonloppuna 10 kilsan lenkin. Nyt kyllä pelottaa. En ole yhtään varma pystynkö siihen, mutta tavoitteena on päästä silloin liikkeelle ja vaikka kävellä se pirun 10 kilometriä. Aikaa on siis vähän, vain kaksi viikkoa. Treenaaminen alkoi jo eilen, siitä lisää myöhemmin.

Minä heitin pallon takaisin Ninnille. Haastoin hänet juoksemaan puolimaratonin syksyllä. Ja Ninni otti haasteen vastaan. Nyt taidamme olla molemmat aika paniikissa. Emme ole vielä päättäneet juoksutapahtumaa, jossa aiomme puolimaratonin juosta. Eikä meillä ole vielä minkäänlaista suunnitelmaa ja harjoitusohjelmaa olemassa. Täytyy alkaa tutustua aiheeseen hiukan enemmän. Sen sain selville, ettei tavoite ole mahdoton.

Minä olen aina harrastanut jotain liikuntaa, mutta hyvin epäsäännöllisesti. Joskus jaksan usean viikon ajan käydä lenkillä, salilla tai jumpalla. Usein kuitenkin käy niin, että kiinnostus lopahtaa tai tulee flunssa ja liikkuminen jää useiksi viikoiksi. Nyt olen kevään aikana käynyt satunnaisesti lenkillä, mutta kolme sairasjaksoa sotki menoa. Kevään aikana kävin ainoastaan juoksemassa, aina samanlainen lenkki, noin 3 km ja 30 min. Ninnin haasteen jälkeen kävin eilen lenkillä kolmen viikon tauon jälkeen. Matkaa oli 3 km, ja puhti loppui heti alussa. Jaksoin juosta ehkä puolet matkasta ja loput kävelin. Aikaa kului 25 min. Liikkumista vaikeutti liian täysi maha, liiat vaatteet ja myöhäinen aika. No turha selitellä. Lähdin liian kovaa ja kunto ei kestänyt. Tänään lähdin aamupäivällä uudelleen rauhallisemmin samalle lenkille. Nyt juoksin koko matkan tosin hyvin rauhallisesti. Aikaa kului 30 min. Hyvä minä.

Surffailin netissä ja sain selville (mahdolliset) sykerajat:
kevyt liikunta (palauttavat ja helpot treenit) 106-124
perusharjoittelu 125-145
aerobinen (sprutit ja lyhyet treenit) 145-164.

Minun pitää hankkia sykemittari, jotta osaan juosta oikealle vauhdilla. Pitää tehdä harjoitusohjelma. Ja pitää muistaa pukeutua riittävän kevyesti.